ullastina

logo1

Nobeldiplom 2016

hart diploma  
holmstrom diploma  

I år har jag fått äran att måla Nobeldiplomen till Ekonomipristagarna Bengt Holmström och Oliver Hart. Så här skrev jag till Nobelpristagarna:

”I min konst försöker jag skapa en hel bild av den verklighet som omger mig. Jag arbetar med balansen mellan färger och former. Till nobeldiplomen har jag inspirerats av er teori och med ljusa och hoppfulla färger försökt skildra flödet av överenskommelser och försök till harmoni som präglar mellanmänskliga kontrakt. Jag känner mig oerhört hedrad att ha fått måla diplomet till er fantastiska teori.”

Tillsammans med mina barnbarn Nanna och Klara fick jag tillfälle att att prata med Nobelpristagarna på Nordiska Museet den 9 december 2016. Det var en oförglömlig kväll och det var det tredje och sista året på uppdrag av Kungliga Vetenskapsakademin.
Det har varit helt fantastiskt och hedrande att få äran att måla till Nobelpristagarna i tre år.

www.nobelprize.org

IMG 7818IMG 7827 1IMG 7829

Landskronakonstnär med på Nobelfesten

Nobeldiplom 2015

kajita diploma tn  
mcdonald diploma tn  

I år har jag fått äran att måla Nobeldiplomen till Fysikpristagarna Takaaki Kajita och Arthur B McDonald.

I mina målningar försöker jag skapa en sann bild av den ombytliga verkligheten där jag följer Neutrinernas märkliga förvandlingskonst från solens mitt in i jordens mörker mot det tunga blå bassängvattnet. Jag känner mig oerhört hedrad att ha fått måla diplomen till denna fantastiska upptäckt.

På Nordiska Museet var det mottagning den 9 december där jag tillsammans med min son Emil fick träffa Nobelpristagarna. Det var en fantastisk kväll.

Festen fortsatte den 10 december och tillsammans med min äldsta son Ola anlände vi i långklänning och frack till Konserthuset för att följa prisutdelningen.Sedan åkte vi med abonnerade bussar till Stadshuset för att medverka på själv Nobelfesten.

Det är svårt att beskriva för jag har bara upplevt det på TV och nu satt jag där ibland alla finklädda och njöt till fullo. God mat, trevlig stämning vid bordet, otroliga uppträden och vacker ljussättning så allt var så fint och fantastiskt. Det känns nästan som en dröm.

www.nobelprize.org

Landskronakonstnär med på Nobelfesten

1 fysikpristagaren2 fysikpristagaren3 emil o jag4 konstnarerna1 prisutdelningen2 infor bordsplaceringen3 nobelbanketten med min son ola larsson4 overblick efter nobelmiddagen5 dans i gyllne salen6 fysikpristagarnas nobeldiplom


Nobeldiplom 2014

Eric Betzig  
Stefan W Hell  
William E Moerner  

Jag blev uppringd i slutet av januari 2014 av Kungliga Vetenskaps Akademin (KVA) i Stockholm.

Jag blev tillfrågad om jag kunde åta mig uppdraget att måla nobeldiplomen. Vilken fantastisk uppgift så jag tackade genast ja.

Jag blev tilldelad kemipriset. Varje Nobelpris har sin färg och kemipriset är vinrött och de kunde bli en till tre Nobelpristagare.

I oktober åkte jag upp till KVA Stockholm och var med på pressvisningen och det blev tre pristagare som fick Nobelpris för sin upptäckt "De sprängde ljusmikroskopets gränser" och pristagarna var ERIC BETZIG, STEFAN W. HELL och WILLIAM E. MOERNER.

Tiden var knapp, eftersom en kopia på målningarna skulle skickas till Österrike där kalligrafen skulle göra texten till målningarna.

Åter till Stockholm för att gå på mottagningen på Nordiska Museet den 9 dec och där fick jag även träffa de tre Nobelpristagarna.

www.nobelprize.org

Helsingborgs Dagblad

Landskrona Direkt

http://www.bmz.se/

 

 

 

 

1 KVA 0012 Pressvisning3 Presentation av mu00E5lningarna4 Presentation av mu00E5lningarna6 NordiskaMuseet 0427 Nanna NordiskaMuseet8 Eric Betzig9 Stefan Hell10 William E Moerner11 nobelmusum 048

Copyright © 2013. Ullastina Larsson Logga in